Aad Versluis zorgt voor nieuwe lijn in spel van Spirit-heren

Aad Versluis zorgt voor nieuwe lijn in spel van Spirit-heren. (Foto: John de Pater, Bericht: Jan J. Timmer, Afkomstig: Het Zuiden (Barendrecht))

Barendrecht – De missie is duidelijk voor volleybaltrainer Aad Versluis: het eerste herenteam van Spirit zo snel mogelijk terugbrengen naar de derde divisie.

“Het is weer mooi om tussen de jongens te staan”, laat de ervaren volleybalrot glimlachend weten. “het voorbije jaar heb ik genoten van een sabbatical als coach. Dat had alles te maken met een wereldreis die mijn vrouw en ik op ons verlanglijstje hadden staan. En ik kan je wel vertellen: we hebben genoten van die paar maanden in het buitenland.

Die trip was er uiteraard de reden dat ik geen club onder mijn hoede had, hoewel er wel een aantal leuke aanbiedingen waren. Je kunt echter niet serieus aan een team werken als je er pakweg dertien wedstrijden niet bij bent, vond ik. Vandaar een seizoen rust. Versluis moet erkennen dat hij gaandeweg zijn sabbatical de volleybalkriebels weer ouderwets door zijn lijf voelde gieren. “Dat komt omdat deze sport mijn grootste passie en mijn voornaamste hobby is. Definitief stoppen kwam dan ook geen moment in mijn hoofd op. Wel was ik selectief in mijn keuze voor een nieuwe club. Ik kreeg een paar aanbiedingen van verenigingen die op meer dan een uur rijden van mijn woonplaats Krimpen aan den IJssel lagen én er was de lokroep van Spirit. De afstand Krimpen – Barendrecht is 25 minuten. Ideaal!

Ik ben vanaf dag één van de voorbereiding bezig geweest om een duidelijke lijn neer te zetten en twee systemen te implementeren: optie A en optie B. Je merkt dat die gasten de tactiek al steeds meer onder de knie beginnen te krijgen. In onze eerste wedstrijd tegen Pugno (4-0 winst). Zag je er al best veel van terug. Wel merk je soms dat de spelers nog veel moeten nadenken tijdens een rally. Daardoor wordt af en toe iets te laat gereageerd. Geen ramp, het gaat er vooral om dat er een duidelijke ontwikkeling te zien is. Het is lekker werken zo, met een fijne groep kerels.”

You may also like...