PD wedstrijden Heren 1 op 20 april, ben jij er ook bij?!

Middelbeers, zaterdagmiddag 20 april. Alle inwoners van dit Noord-Brabantse dorp hebben zich verzameld bij de lokale sporthal. Ze zijn alle 9 zeer opgetogen. Er staat namelijk iets groots te gebeuren. Nog niet eerder vond er in Middelbeers zo’n groot evenement plaats. De lokale krant, het Middelbeersche Dagblad, schrijft er al weken over. Vandaag gaan 3 volleybalteams met elkaar de strijd aan. Na afstemming met de burgemeester is er speciaal voor de gelegenheid een officieel volleybalnet aangeschaft. Geen kleine onderneming, het is 3 dagen rijden naar de dichtstbijzijnde winkel in ’s-Hertogenbosch. Al met al staat er nu niks meer in de weg: laat de epische strijd maar beginnen!

VVC-Vught heren 1, City Bril Krimpen heren 3 en wij (je weet wel, van Spirit heren 1) strijden komende zaterdag om de felbegeerde plaats in de 3e divisie. Wat wordt het ontzettend spannend! Twee wedstrijden: we spelen per wedstrijd om twee gewonnen sets. Bij een stand van 1-1 volgt er een 3e set tot de 15 (met 2 punten verschil). Bij winst krijg je 2 punten. En heel simpel: aan het eind van de middag promoveert het team met de meeste punten naar de 3e divisie. Als teams na de drie wedstrijden een gelijk aantal punten hebben, wordt de calculator tevoorschijn gehaald. Eerst wordt er gekeken naar het aantal gewonnen en verloren sets, daarna naar het ‘puntensaldo’. Mochten teams dan nog gelijk eindigen wordt het onderling resultaat bekeken.

Om 14:30 uur nemen eerst VVC-Vught en City Bril krimpen het tegen elkaar op. Een hele mooie kans voor ons om de sterke en zwakke kanten van onze tegenstanders te bekijken en met elkaar een strijdplan te verzinnen. Onze eerste wedstrijd is om 15:45 uur tegen City Bril Krimpen. We gaan natuurlijk vol voor de winst….en direct na deze wedstrijd (als we warm gespeeld zijn) nemen we het op tegen het 3e divisie team: VVC-Vught. Hoe het ook loopt, het wordt een mentale- en fysieke uitdaging….maar wij zijn er klaar voor! Let’s GO!

Voor de liefhebbers, nog even wat statistieken:

VVC-Vught heren 1 (uit Vught) speelde het afgelopen seizoen in de 3e divisie. Dit team eindigde op de 10e plaats en wist alleen Atak’ 55 en Jola Olympus onder zich te houden. De mannen uit Vught wisten in totaal 50 punten te behalen (42 sets gewonnen en 51 sets verloren). Ondanks een knappe prestatie in hun laatste wedstrijd, 3-1 winst op de koploper (en kampioen) Fit & Fysio/VC Limac, kwamen zij uiteindelijk 2 punten tekort om zich direct te kunnen handhaven in de 3e divisie. Komende zaterdag is hun laatste kans om dit alsnog voor elkaar te krijgen.

City Bril Krimpen heren 3 (uit Krimpen aan den IJssel) kwam net als ons uit in de promotieklasse. Ze behaalden een tweede plaats, op 5 punten van de kampioen (OKK ’70) en met 7 punten voorsprong op de nummer 3 (Voleco). City Bril Krimpen kwam aan het eind van het seizoen uit op 77 punten (64 sets gewonnen en 31 sets verloren). Hun laatste wedstrijd wonnen zij met 3-1 tegen hekkensluiter SNA.

Ons verhaal is bekend. Maar ter vergelijking. We kwamen dit seizoen 5 punten tekort voor het kampioenschap. Wij eindigden 8 punten boven de nummer 3, VV Stevo. In 22 wedstrijden behaalden we 79 punten, (66 sets gewonnen en 27 sets verloren). We waren voor de laatste wedstrijd tegen Sic Pugno (1-3 winst) al zeker van PD-wedstrijden. Op basis van de statistieken……hebben wij dus ‘de beste papieren’. We reizen in ieder geval met veel zelfvertrouwen af naar Noord-Brabant, vanaf 26 januari hebben wij niet meer verloren: we zijn dus ‘in the winning mood’! En wij hebben een geheim wapen, iets wat de andere teams gegarandeerd niet hebben: de 7e man!

OPROEP aan alle leden van Spirit en iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt:
Het is een stukje rijden naar het pittoreske Middelbeers, maar wat zouden we het GEWELDIG vinden als jullie ons komen aanmoedigen. Jullie support in het afgelopen seizoen was al geweldig, maar we hebben jullie nog één middag nodig. Schreeuw ons naar twee overwinningen en volgend jaar kunnen jullie komen kijken naar 3e divisie wedstrijden, hoe gaaf is dat? Wij proberen op dit moment nog wat te regelen met betrekking tot het vervoer naar Middelbeers, hou onze Facebookpagina goed in de gaten!

Het wordt spannend, het wordt zwaar, het wordt episch… maar wij zijn er zeker van: wij gaan PROMOVEREN! Daar wil je toch live bij zijn?

Sportieve groet,

Quint, Freek, Wouter, Jan, Peter, Steven, Corjan, Calvin, Lourens, Michiel, Rutger en Henk.

Dit vind je misschien ook leuk...