Teamindeling jeugd tweede seizoenshelft 2018 – 2019

De nieuwe teamindeling voor de jeugd voor de tweede seizoenshelft van 2018-2019 is er! Wij als TC/JC zijn erg tevreden over hoe het verloop van de teams is tot dusver. Wij zien veel spelplezier en progressie. Ook zijn er veel nieuwe leden bijgekomen. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee, maar dat heeft wel tot een paar veranderingen geleid. Hieronder staan per tak onze visie en de keuzes in de teamindeling toegelicht.

Wij als TC/JC hebben gekozen voor een visie waarbij zowel spelplezier binnen het team van belang is, maar we ook mogelijkheden willen bieden voor kinderen die het spelplezier willen combineren met talent en prestatie.

We wensen iedereen veel volleybalplezier toe deze tweede helft!

Meisjes A
Voor de meiden uit de A is niks veranderd. We hopen dat er weer met plezier gevolleybald gaat worden deze helft en dat de meiden als team zullen groeien.

Meisjes B
Meisjes B is gepromoveerd naar de 1klasse! Verder zijn er wat meiden bijgekomen. We hopen dat de meiden het net zo goed gaan doen als de eerste helft.

Meisjes C
We zijn erg blij dat er nieuwe meiden zijn bijgekomen in meisjes C. Dat heeft wel als gevolg gehad dat de teams redelijk groot zijn geworden. Na langdurig te hebben overwogen om de meiden onder te verdelen in 4 teams, wat als voordeel meer spelen zou hebben, zijn wij tot de conclusie gekomen om dit toch niet te doen. De voornaamste redenen daarvoor zijn het opbreken van teams, die nu net een band krijgen met elkaar en later misschien wel weer bij elkaar zouden komen. Daarbij missen we net een enkeling om te kunnen starten met 4 teams. De teams blijven tot de zomer hetzelfde en tegen die tijd kijken we of we daar na de zomer wel verandering in kunnen brengen. Gezien de prestatie van MC1 zullen zij na de kerst 1klasse gaan spelen waar we natuurlijk super trots op zijn. Ook MC2 en MC3 wensen wij veel succes en plezier!

Meisjes D
Er zijn zoveel nieuwe meiden bijgekomen dat we ervoor hebben gekozen een extra team in te schrijven voor de tweede helft van het seizoen. We vinden het erg leuk om te zien dat de teams zo gegroeid zijn. Om een nieuwe indeling te kunnen maken zijn er een tweetal selectietrainingen geweest. Samen met de jeugdcoördinator is er intensief naar het niveau van alle meiden gekeken en hebben we geconcludeerd dat we aan de teams geen verandering hoeven aan te brengen, dan het opsplitsen van MD3 in twee teams. Hierdoor krijgen de speelsters van MD3 (en MD4) meer aandacht en speeltijd, waardoor ze sneller een hoger niveau zullen halen.

Bovendien worden de trainingen zo ingericht dat het minder druk is het in veld. Ook daardoor zal er meer aandacht zijn voor persoonlijke aanwijzingen en tips. MD1 en MD2 zullen in het vervolg trainen op maandag om 18.00 uur. MD3 en MD4 zullen na de kerst trainen op de dinsdag om 18:00 uur zoals zij dat nu gewend waren.

MD1 is gepromoveerd naar de hoofdklasse van niveau 5, hopelijk behalen zij weer een topprestatie. We hopen dat alle vier de teams deze helft een echt team gaan vormen en door het samenwerken mooi volleybal zullen laten zien! Helaas moet Marianne Koffijberg stoppen met training geven in verband met een cursus op haar werk. We zijn hard bezig met een oplossing voor de trainingen en wedstrijden. We houden jullie op de hoogte! Mocht je als ouder willen ondersteunen bij de trainingen of het coachen? Mail dan naar tc@cvv-spirit.nl

Jongens B
We zijn erg blij dat er twee nieuwe jongens zijn bijgekomen! Verder verandert er weinig voor de jongens. Ook jongens B wensen we veel plezier en succes de tweede seizoenshelft.

Jongens D
Om veel dezelfde redenen als bij meisjes C hebben wij het besluit genomen om 1 team te houden. De voornaamste reden is hierbij dat we net een enkeling te kort komen voor een extra team. De jongens doen het daarbij ook heel leuk als groep. Wel hebben we er voor gezorgd dat de jongens apart van de meisjes trainen. Nog steeds op dinsdag en om dezelfde tijd, alleen op een apart veld. Ook zullen we regelmatig de trainingen en wedstrijden evalueren om eventuele knelpunten door de grotere groep snel te signaleren.

CMV
De CMV-groep is enorm gegroeid, zo leuk om te zien dat zoveel meisjes en jongens enthousiast raken van volleybal!

Eerste jeugdtrainingen 2019
De eerste jeugdtrainingen zullen plaatsvinden in de week van 7 januari. Let op er zijn een aantal trainingstijden aangepast. Het nieuwe trainingsschema is te vinden in het document van de nieuwe teamindeling.

Bekijk hier de team indeling voor de jeugd voor de tweede seizoenshelft 2018 – 2019.

Dit vind je misschien ook leuk...