Wedstrijdverslag H1 spirit – AVVA H1

Verleden jaar is het eerste heren team van Spirit gepromoveerd naar de derde divisie. Daar krijgen ze dit jaar veel tegenstand, waardoor ze op dit moment op de laatste plaats staan. Afgelopen zaterdag in een wedstrijd van uitersten heeft Spirit Heren 1 gewonnen van AVVA uit Almeide.

De eerste set was een gelijk opgaande strijd tot rond de twintig punten. Een aantal goede ballen aan Spirit zijde en minder goed spel van de bezoekers leidde via 25-22 tot een 1-0 voorsprong voor Spirit. Ook de tweede set liep het bij Spirit voortreffelijk door een heel sterk middenblok van Calvin de Vries en het uitstekende verdedigen van Kawin de Koning in het achterveld. Het leverde leuke rally’s op die over het algemeen gewonnen werden door Spirit dat dan ook via een afgetekende 25-16 richting wedstrijdwinst leek te gaan.

In het derde bedrijf schakelde AVVA een tandje bij en begon de blokkering van AVVA steeds meer punten mee te pakken. Een aantal goede services in de slotfase zorgde voor de setwinst van AVVA.

Deel vier leek vervolgens een wedstrijd op zich. Spirit was erop gebrand om de winst veilig te stellen, terwijl AVVA er alles aan wilde doen om een vijfde set af te dwingen. Bij de voorsprong van Spirit van 22-24 leek het over en uit voor de ploeg uit Ameide, maar de twee wedstrijdpunten werden weggewerkt en dus kon het bij 24-24 weer alle kanten op… Over en weer scoorden beide ploegen iedere keer een puntje en stonden op setpunt.
Pffff wat een spanning en emotie in deze fase van de strijd. Tweemaal speelde Spirit een bal in de buurt van de zijlijn, tweemaal besliste de uitstekend leidende scheidsrechters ‘in’. Bij 27-28 leek het gebeurd voor de Ameidenaren, een bal die in het net viel plofte recht naar beneden en kon onmogelijk meer gehaald worden door een AVVA speler. De Spirit spelers vielen elkaar al in de armen, maar de bal bleek toch nog via een voet van de grond te blijven en vervolgens over het net gespeeld te worden en zo kon het gebeuren dat AVVA uit kansloze positie de set alsnog binnen harkte met 30-32. De start van de beslissende vijfde set kon Spirit simpel een 6-0 voorsprong pakken en trok uiteindelijk aan het langste eind: 3-2. Met een ovationeel applaus van het publiek voor het vertoonde spel gingen beide ploegen richting kleedkamer.

*sommige teksten zijn overgenomen van AVVA. 

Dit vind je misschien ook leuk...