Spirit Meisjes B Kampioen bij de volleybaljeugd

Afgelopen zaterdag 2 december werd meisjes B van Spirit ongeslagen kampioen in de tweede klasse. In dit seizoen hebben ze maar één set laten liggen, alle andere werden met grote overmacht gewonnen. De uitwedstrijd van 2 december ging tegen Flits, de nummer twee van deze poule. De meiden begonnen de eerste twee sets sterk.

Eveline Kramer had een foutloze onderhandse service, waardoor Spirit goed in haar spel kon komen. Mila Cosic maakte goede keuzes als setupster, waardoor het blok steeds omspeeld werd. De buitenaanvalster Quinty Goené en de midden Luna Essed kwamen makkelijk tot scoren en maakten veel punten. In de derde set kreeg Flits wat meer grip op het spel van Spirit, maar door het enthousiasme en het alert blijven van de meiden, haalde Spirit toch de beslissende set binnen.

Zij waren nu Kampioen !!

De tegenstander kon weinig aanvallend inbrengen door het sterke blok van Evi Bosman en Carlijn Nugteren. Door haar lengte krijgt Anna de Lange het altijd voor elkaar om in onmogelijke situaties toch nog een slimme aanval te maken, waar de Flitsmeiden geen antwoord op hadden. De vierde set was nu nog alleen een formaliteit. Flits werd door de Spiritianen onder de voet gelopen en deze laatste set werd met 25-12 gewonnen. De tactische aanwijzingen en inspirerende rol van trainer-coach Kawin de Koning heeft meegeholpen om dit team naar het kampioenschap te leiden.

Dit vind je misschien ook leuk...