NeVoBo update competitie 26 januari

Hieronder een update van de NeVoBo over het herstarten van de competitie.

Versoepelingen invalbepalingen
Zoals in eerdere berichtgeving aangegeven is er rekening gehouden met een herstart van de competitie met ingang van 26-01-22. Dat neemt niet weg dat de druk op wedstrijden, onder andere door oplopende coronabesmettingen, onverminderd hoog zal zijn. De versoepelingen in de quarantainemaatregelen die door de overheid zijn afgekondigd zullen hier enige verlichting in brengen. Daarnaast is besloten om de invalbepalingen voor het restant van het competitieseizoen te versoepelen zodat er meer mogelijkheden worden geboden om wedstrijden door te laten gaan. De exacte uitwerking van deze versoepelingen is hier te lezen.

Competitieherstart te vroeg
Voor sommige teams komt de herstart van de competitie nog te vroeg. Zij hebben door omstandigheden de trainingen nog nauwelijks kunnen opstarten en zien het moeten spelen van wedstrijden deze week als een te groot risico op blessures. Er zijn ook teams die graag van start willen. Er is daarom voor gekozen de wedstrijden vanaf vandaag wel in het programma te laten staan. Maar als teams deze week nog niet willen/kunnen, wordt daar soepel mee omgesprongen. Die wedstrijden worden in dat geval op uitgesteld gezet, en in onderling overleg met de tegenstander zal dan naar een nieuwe datum gezocht moeten worden.

Afmelden van wedstrijden
Op het moment dat door coronabesmettingen of bovenstaande reden de wedstrijd moet worden afgezegd vragen we jullie de tegenstander, de aangewezen official en de Nevobo hierover te informeren. Let op: Het indienen van een wijzigingsverzoek wordt door ons niet gezien als afmelding voor de wedstrijd, zeker niet op de wedstrijddag zelf. Een afmelding kan niet via www.nevobo.nl gedaan worden, maar moet altijd via e-mail, indien ruim van te voren, anders telefonisch.

Programma mei
Doordat we per vandaag de competitie weer op mogen starten is het scenario om de competitie uitgespeeld te krijgen in de maand mei in beeld gekomen. Wij gaan de komende dagen wedstrijden die nog geen speeldatum hebben, tot en met het weekend van 21 mei proberen in te plannen, op basis van de zaalbeschikbaarheid die is doorgegeven. Hieraan wordt tot 1 februari gewerkt. Daarna hebben verenigingen tot en met 6 februari de tijd om gewenste wijzigingen in hun thuishal in de periode van 18 april tot en met 21 mei aan ons door te geven via e-mail. Wij passen dit aan in het programma. Wijzigingen van de overige wedstrijden, of wijzigingen die na 6 februari binnenkomen kunnen alleen door de verenigingen in onderling overleg gedaan worden.

Spelerspassen
Het resterende deel van dit seizoen zullen er geen nieuwe spelerspassen meer gedrukt worden. Met ingang van volgend seizoen zijn de spelerspassen gedigitaliseerd en onderdeel van het vernieuwde DWF geworden.

Nieuwe leden die nog dit seizoen aan de competitie deel nemen dienen zich met ID, of in het geval van jeugd onder de 14 eventueel met bibliotheek- of schoolpas te identificeren. Uiteraard kunnen alle nieuwe competitie spelende leden die geen spelerspas hebben ontvangen, wel deelnemen aan de wedstrijden.

Dit vind je misschien ook leuk...