Even voorstellen: Martin de Ruiter

Mijn naam is Martin de Ruiter, woonachtig in Hendrik-Ido-Ambacht, docent op de Hogeschool Rotterdam en inmiddels ben ik alweer sinds 17,5 jaar lid van C.V.V. Spirit. Net als Christoph speel ik in het gezelligste team van de vereniging: Heren 4.

Tot 11 jaar geleden heb ik verschillende vrijwilligerstaken bij C.V.V. Spirit gedaan: lid van de TC, bondsscheidsrechter (wedstrijden buiten de vereniging fluiten) en een aantal seizoenen trainer/coach van Meiden A/B en Dames 3. Na een lange break heb ik door mijn financiële achtergrond gekozen om het vrijwilligersstokje drie jaar terug weer op te pakken door penningmeester en dus lid van het bestuur te worden. Alle administratie die het penningmeesterschap met zich meebrengt, zorgt ervoor dat ik bijna geen andere bestuurstaken op me kan nemen, gelukkig gebeurt dit door de andere vier bestuursleden.

Ik heb een uiterst bewuste keuze gemaakt om weer een vrijwilligerstaak te vervullen omdat ik weet dat voor elke vereniging, dus ook bij C.V.V. Spirit, het ontzettend moeilijk is elk seizoen weer om voldoende vrijwilligers te verzamelen. Zo sta ik elke zaterdag vroeg langs de lijn als coach van het voetbalteam van mijn zoon, vlag ik af en toe bij het elftal van mijn dochter en sta ik soms achter de bar bij de waterpolo. Geeft meteen aan waarom je mijn naam kent maar mijn gezicht wellicht niet: naast het volleybal fitness ik een aantal maal per week en zijn de zaterdagen druk bezet met onze drie sportende kinderen & mijn vrouw die ook competitie volleybalt (ik heb mijn best gedaan haar naar C.V.V. Spirit te krijgen 😉). Daarom ben ik bijna nooit in de Vrijenburgpoort op zaterdagen en helaas zal dit nog wel een aantal jaren zo blijven. Via de e-mail (penningmeester@cvv-spirit.nl) ben ik sowieso te bereiken.

Graag maak ik ook van de gelegenheid gebruik om jullie leden en ouders van jeugdleden op te roepen om een steentje bij te dragen om onze mooie club draaiende te houden. Kijk op de website voor vacatures en/of vraag eens rond welke taken opgepakt kunnen worden! Hierin geldt: vele handen maken licht werk. Als de taken verdeeld kunnen worden onder meerdere leden, betekent dit minder belasting voor alle leden die als vrijwilliger reeds actief zijn. Maar vooral: zonder of met te weinig vrijwilligers géén volleybal!

Dit vind je misschien ook leuk...