Corona update 26 januari

Zoals jullie gisteren in de mail hebben kunnen lezen kunnen we weer trainen, wedstrijden spelen en zelfs weer gebruik maken van de kantine. In dit bericht nog even de belangrijkste punten op een rij. Deze punten zijn belangrijk om zo veilig te kunnen (blijven) sporten.

Afstand houden
De anderhalve meter maatregel blijft van kracht behalve tijdens het sporten.

Mondmaskers
In de gehele sporthal zijn mondmaskers verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar tenzij je zelf aan het sporten bent, een zitplaats hebt of trainer/coach/scheidsrechter bent.

Corona toegangsbewijs
Het laten zien van het corona toegangsbewijs is verplicht voor iedereen boven de 18 jaar bij binnenkomst (officials, trainers en coaches zijn uitgezonderd). Belangrijk is wel dat officials, trainers en coaches vermeld moeten staan op het wedstrijdformulier.

Het bestuur is in gesprek met de gemeente om hulp te krijgen bij het controleren van het corona toegangsbewijs. We hopen dat de gemeente iemand beschikbaar kan stellen om de controle aan de deur te doen. Op het moment van schrijven weten we nog niet of dit op korte termijn gaat lukken. Zolang dit niet het geval is krijgen de aanvoerders van seniorenteams of trainers/coaches van jeugdteams de verantwoordelijkheid om de corona toegangsbewijzen te controleren. Dit moet gedaan worden bij aanvang van de trainingen en wedstrijden (ook de tegenstanders).

Corona toegangsbewijs kantine
In de kantine doen personen achter de bar de controle bij de bezoekers van de kantine. Op deze manier zullen mensen soms twee keer gecontroleerd worden, maar dat is lastig te voorkomen. Wij vragen iedereen dan ook geduld, vriendelijkheid en medewerking bij deze procedure.

Tribunes
Publiek is weer toegestaan bij wedstrijden en trainingen, uiteraard zijn de bovenstaande regels van toepassing.

Sluitingstijden
De wedstrijden en trainingen mogen ook na 22.00 uur plaatsvinden. De kantine en de tribunes moeten echter om 22.00 uur dicht. Wel is het mogelijk om na 22.00 uur in de kantine af te halen.

Tot slot, help elkaar bij het naleven van bovenstaande regels en sta open voor eventuele vriendelijke herinneringen aan de regels. Alvast heel erg bedankt voor de medewerking en veel volleybal plezier!

Dit vind je misschien ook leuk...