Update teamindeling, trainers, vacatures & Corona

Ondanks dat de competitie beëindigd is en de trainingen stilliggen zijn we als bestuur en technische commissie hard bezig met de actualiteit en de voorbereidingen voor komend seizoen (en wie weet eerder?). In deze update kunnen jullie meer lezen over een aantal belangrijke zaken:

  • Vacatures
  • Corona
  • Trainers (Prestatielijn jeugd, H1 en D1)
  • Teamindeling

Vacatures
Onze club is niets zonder vrijwilligers! Ook komend seizoen hebben we jullie hulp weer hard nodig. Om die reden zullen jullie binnenkort een speciale mail ontvangen met de vraag wat je voor de vereniging wilt doen. Hierbij alvast een lijstje met belangrijke vacatures zodat je alvast kan bedenken wat je leuk vindt om op te pakken!

  • Scheidsrechter coordinator
  • Wedstrijd coordinator
  • Social media/communicatie
  • Coördinatie barcommissie
  • Trainers en Coaches voor diverse (jeugd)teams.

Let op, veel van deze taken nemen helemaal niet zoveel tijd in beslag, soms maar een half uurtje of minder per week waarvan je het moment ook nog eens zelf kan bepalen. 

Tijdens de laatste ALV is er besloten dat er strenger mag worden toegezien op ieders inzet voor de vereniging. We hopen natuurlijk dat we met genoeg vrijwilligers er voor kunnen zorgen dat de vacatures worden ingevuld en dat moet volgens mij ook lukken.

Mocht blijken dat er voor het komende seizoen toch te weinig vrijwilligers zijn (met name voldoende aantal trainers en/of coaches aanstellen zal de grootste uitdaging zijn) dan zullen we als bestuur i.o.m. de TC kijken hoe we teams verantwoordelijk kunnen maken voor het verzorgen van trainingen en het begeleiden van wedstrijden. Ik denk dat iedereen snapt dat dit laatste geen ideale oplossing is dus laten we er voor zorgen dat we weer genoeg mensen op de been krijgen. Uiteindelijk wil iedereen zelf ook een trainer hebben voor zijn/haar eigen training dus gun dat ook de anderen.

Corona
Het bestuur volgt het beleid vanuit de overheid op de voet en checkt met regelmaat de adviezen van de NeVoBo. Helaas is er op dit moment nog geen zaalsport mogelijk. Wanneer gedurende de zomer blijkt dat dit wel (gedeeltelijk) kan dan gaan wij uiteraard met de gemeente en jullie in overleg of we de zaal in de zomerperiode kunnen openstellen voor gebruik. Wij zullen jullie dan uiteraard op de hoogte stellen dus hou je mail bij dergelijke versoepeling van de maatregelen goed in de gaten.

Zoals aangegeven mag er wel buiten worden gesport door kinderen tot 12 jaar. Jeugd van 12 tot 18 jaar mogen ook buiten sporten maar dienen 1,5 meter afstand te houden tijdens het sporten. Helaas is dit voor onze vereniging nog niet genoeg verruiming van de regels om activiteiten op te starten. Beachvolleybal is naar alle waarschijnlijkheid de eerste stap om weer te volleyballen. Wij zijn met de andere sportverenigingen die zich rondom het beachvolleybal veld bevinden in gesprek om te kijken hoe en wanneer we beachvolley weer kunnen gaan faciliteren. Zodra dit weer mogelijk is horen jullie dat natuurlijk meteen via deze weg!

Trainers (Prestatielijn jeugd, H1 en D1)
In aanloop naar het komende seizoen zijn er gesprekken gevoerd met diverse (kandidaat) trainers en coaches voor onze eerste teams en de jeugd prestatie lijn. Het bestuur is blij om te kunnen melden dat we nu al ruim voor aanvang van het seizoen de namen bekend kunnen maken!

Gerard Westerveld zal net als afgelopen seizoen de (jeugd) prestatielijn voor zijn rekening nemen en een rol spelen in het begeleiden van trainers op onze vereniging.

Voor Dames 1 is Bradley Geerlings trainer/coach. Bradley was afgelopen seizoen assistent van de dames en heeft de laatste paar weken met succes en naar tevredenheid voor de groep gestaan. Met Bradley, een talentvolle groep en veel aanstormend talent zien we het komende seizoen met veel vertrouwen tegemoet!

Heren 1 zal onder de bezielende leiding staan van Gino Kohinor. Gino heeft afgelopen seizoen het stokje overgenomen van de voortijds vertrokken trainer Herman en heeft laten zien dat zijn energie onze mannen naar een hoger niveau kan brengen.

Teamindeling
De TC is hard bezig met het eerste concept voor de teamindeling van volgend jaar. Dit jaar een extra grote uitdaging omdat we door de huidige situatie veel op afstand moeten overleggen en bepalen maar het gaat lukken!

Over 2 weken zal de eerste ruwe concept indeling gecommuniceerd worden. In deze indeling zullen nog wat gaten, lege plekken en vraagtekens zitten die we begin volgend seizoen kunnen invullen (hierbij gaan we er van uit dat we dan weer kunnen zaalvolleyballen). Ook kan het natuurlijk zijn dat er van buiten onze vereniging nog nieuwe leden komen, wie wil er nou niet bij Spirit volleyballen?!, dus de concept indeling over twee weken is uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen!

Hopelijk allemaal tot snel!
Namens het bestuur, Michiel

 

Dit vind je misschien ook leuk...