Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG)

In de Nevobo-regels wordt het volgende beschreven met betrekking tot het uitvoeren van vrijwilligerstaken binnen een vereniging: Voor het uitvoeren van een vrijwilligerstaak moet een persoon in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag. Deze regel wordt vanzelfsprekend door het bestuur en de vertrouwenspersoon onderschreven.

De komende tijd kun je daarom door de secretaris worden uitgenodigd om je VOG in orde te maken. Je hebt hiervoor je persoonlijke DigiD nodig. Het makkelijkst regel je dit door middel van een actieve DigiD-app op je smartphone.

Als lid van de vereniging en als actieve vrijwilliger vraagt het bestuur jullie medewerking. De VOG kan via de vereniging gratis worden aangevraagd. Dit moet elke 3 jaar vernieuwd worden.

De VOG vraag je aan door een link uit je mail te volgen naar ‘Mijn Justis’. Je ontvangt deze van de secretaris, tegelijk met een persoonlijke inlogcode. De aanvraagcode is 30 dagen geldig. De procedure is dus erg eenvoudig. Zorg dat je DigiD werkt, dan is de aanvraag snel geregeld nadat je bent uitgenodigd. Als je het document hebt ontvangen via de post, moet je deze delen met de secretaris. Dan verwerkt de secretaris deze in de administratie.

Dit vind je misschien ook leuk...